طوفان الاقصی؛ جنگ اراده‌ها
2 بازدید
موضوع: اخلاق و عرفان

طوفان الاقصی؛ جنگ اراده‌ها
مقدمه
به دلیل مشغله زیاد، نمی‌خواستم مطلبی دربارهٔ طوفان الاقصی بنویسم، یکی از مشغله‌هایم، مثل بسیاری از دوستان، دنبال کردن حوادث غزه، لبنان، یمن و عراق و... در رسانه‌ها بود. با اعلان آتش‌بس در غزه، متأسفانه نوشته‌های عجولانه و غیرمنصفانه، وادارم نمود تا چند جملهٔ دراین‌باره قلمی نمایم. قبل وارد شدن به اصل موضوع، ذکر چند نکته را یادآور می‌شوم.
نکتهٔ اول: وقتی داستان‌های انبیای عظام را در قرآن کریم می‌خوانیم، امت‌های گذشته با دیدن معجزات پیامبران الهی، بازهم به آنان ایمان نمی‌آوردند و حتی بعضاً برخی مؤمنان، به ساده‌ترین تحولی، راه ارتداد پیشه می‌گرفتند. از باب نمونه، پیروان حضرت موسی (ع) بسیاری از معجزات آن حضرت را دیده بودند، اما با غیبت کوتاه او، بوق و کر نای گوساله سامری سبب شد که ایمان و باورشان دست برداشته دنبال گوسالهٔ سامری راه بیفتند.
و یا بعدازآن، در ادامهٔ مبارزهٔ حضرت موسی (ع) با فرعون و فرعونیان، موسی و پیروانش، تحت تعقیب فرعونیان به رود نیل می‌رسند، معجزهٔ آشکار حضرت موسی (ع) تحقق پیدا می‌کند، دریا شکافته می‌شود، ایشان با پیروان خود از رود نیل عبور و فرعون و فرعونیان غرق می‌شوند؛ حضرت و بنی‌اسرائیل وقتی از رود نیل عبور می‌کنند، چند منزلی که می‌آیند، به جمعی از بت‌پرستان برمی‌خورند، می‌بینند که آنان با تشریفات ویژه در مقابل بت‌ها کرنش کرده به عبادت مشغول‌اند؛ پیروان موسی از آن حضرت تقاضا می‌کنند، برای ما هم چنین خدای بیاور که مثل آنان با تشریفات خاص آن را پرتش نماییم!
 قرآن کریم این صحنه را چنین توصیف می‌کند: «
وَ جاوَزْنا بِبَني‏ إِسْرائيلَ الْبَحْرَ فَأَتَوْا عَلى‏ قَوْمٍ يَعْكُفُونَ عَلى‏ أَصْنامٍ لَهُمْ قالُوا يا مُوسَى اجْعَلْ لَنا إِلهاً كَما لَهُمْ آلِهَةٌ قالَ إِنَّكُمْ قَوْمٌ تَجْهَلُونَ»؛ و بنی‌اسرائیل را (سالم) از دريا عبور داديم؛ (ناگاه) درراه خود به گروهى رسيدند كه اطراف بت‌هایشان، با تواضع و خضوع، گردآمده بودند. (در اين هنگام، بنی‌اسرائیل) به موسى گفتند: «تو هم براى ما معبودى قرار ده، همان‏گونه كه آن‌ها معبودان (و خدايانى) دارند!» گفت: شما جمعيتى جاهل و نادان هستيد! ﴿اعراف: 138﴾.
بلاتشبیه، نوشته برخی نخبگان ما،
اگر نگوییم  رنگ و بوی صهیونیستی می‌دهد، قطعاً عجولانه و غیر منصفانه می نویسند. صهیونیست‌ها و استکبار جهانی را در مقایسه با یک گروه کوچکی به نام «حماس» به مقایسه گرفته، آمار ضعف و ناتوانی حماس و جبهه مقاومت را شمارش می‌کنند!
(ادامه دارد)